Advies FTN: uitstel ondertekening TBBO bij producentenorganisatie UPV

Recent zijn leden van FTN geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen rond de UPV. De UPV is de nieuwe wetgeving die producenten van textiel verplicht zorg te dragen voor hun textielafval. Deze UPV geldt alleen voor producenten van textiel, dat wil zeggen, bedrijven die textielproducten voor het eerst in Nederland op de markt brengen. Om aan deze UPV te voldoen adviseert FTN om aan te sluiten bij de Stichting UPV Textiel. Door hieraan te sluiten neemt deze stichting (ook wel de ‘PRO’) de verantwoordelijkheid om zorg te dragen voor het afval van het bedrijf over. Hiervoor is aanmelden nodig bij de PRO (www.stichtingupvtextiel.nl).

De PRO heeft recent de overeenkomst rondgestuurd die na aanmelding getekend moet worden. Deze overeenkomst heet TBBO. Dit staat voor Textielbeheer Bijdrage Overeenkomst. FTN adviseert haar leden om het tekenen van deze TBBO uit te stellen.

De reden is als volgt: Aansluiten door de TBBO te tekenen geeft een aantal voordelen, waaronder lagere heffingen voor FTN leden. Over deze voordelen is FTN met de PRO in overleg. Echter in de TBBO is niets op schrift gesteld dat deze voordelen ook daadwerkelijk gerealiseerd worden.  FTN hecht er belang aan dat meer zekerheden gegeven worden.

Het secretariaatsbureau houdt u op de hoogte van ontwikkelingen.

Scroll naar boven