CAO TV Update (26 februari 2021)

Geachte leden,

Hierbij komen wij terug op de ontwikkelingen rondom de vernieuwing van de CAO Textielverzorging, die momenteel in nawerking verkeert tot 30 juni a.s.

In de afgelopen periode hebben cao-partijen met elkaar gesproken over een 5-jarige CAO, met daarin opgenomen onder meer een totale stijging van het uurloon van maar liefst 11 % en een gezamenlijke inspanning voor een aanvraag van de MDIEU subsidieregeling (Generatiepact/RVU). Dit bod is door de bonden afgewezen, net als een bod daarvoor dat een periode van 3 jaar omvatte.

In nader informeel overleg hebben werkgevers op uitnodiging van de vakbonden een nieuw uiterst bod gedaan voor een vernieuwde cao Textielverzorging van 18 maanden, wederom met een loonsverhoging en een gezamenlijke aanvraag voor de MDIEU regeling. Werknemers hebben het informeel overleg vervolgens afgebroken. Werkgevers stellen zich op het standpunt dat een formeel bod niet besproken is en zullen werknemer organisaties uitnodigen voor een formele onderhandeling teneinde een uit te brengen formeel bod te bespreken.

Werkgevers zijn van mening onder de gegeven crisis omstandigheden een alleszins redelijk bod op tafel te hebben gelegd, dat rekening houdt met de belangen van alle betrokkenen en nodigen de vakorganisaties van harte uit aan de onderhandelingstafel om dit bod te bespreken.

Voor eventuele nadere vragen en/of informatie kunt u steeds met het secretariaat contact opnemen.

Met vriendelijke groeten,

FTN/NETEX,

Peter Wennekes

Scroll naar boven