FTN NIEUWSBRIEF 2 juni 2023

Let op! VANDAAG deadline voor definitieve berekening NOW 5 en 6

Op vrijdag 2 juni verloopt de deadline voor het aanvragen van de definitieve berekening van de laatste aanvraagperioden van de NOW. Heeft u dit nog niet gedaan, kom dan direct in actie. Als u een accountantsverklaring (of derdenverklaring) nodig heeft, en u wacht hier nog op, dan is uitstel nog mogelijk. Ook dan moet u dit uiterlijk 2 juni 2023 aanvragen.

NOW: extra tijd voor definitieve berekening
U kunt uiterlijk tot en met 2 juni 2023 de definitieve berekening aanvragen over de zevende en achtste aanvraagperiode (NOW 5 en 6). Maar als u deze datum niet redt omdat u nog wacht op een accountants- of derdenverklaring, dan kunt u extra tijd aanvragen.

Vraag zelf extra tijd aan
Als u nog wacht op uw accountants- of derdenverklaring, dan kunt u tot en met 2 juni 2023 extra tijd aanvragen. U heeft dan tot en met 3 november 2023 de tijd voor uw aanvraag definitieve berekening over de zevende en achtste aanvraagperiode.

Wanneer heeft u een accountants- of derdenverklaring nodig?
Of u een verklaring moet meesturen met uw aanvraag voor de definitieve berekening NOW, hangt af van de hoogte van uw voorschot en definitieve tegemoetkoming. Ook is het van belang of u een aanvraag als onderdeel van een groep of concern heeft gedaan.

Geen accountants- of derdenverklaring nodig voor uw definitieve berekening?Dan heeft u dus uiterlijk tot en met 2 juni 2023 de tijd voor uw aanvraag definitieve berekening over de zevende en achtste aanvraagperiode.

Klik hier voor verdere informatie op de website van het UWV
https://www.uwv.nl/werkgevers/actueel/now-extra-tijd-voor-definitieve-berekening.aspx
Klik hier voor verdere informatie op de website van de Rijksoverheid
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-financiele-regelingen/overzicht-financiele-regelingen/now

Federatie Textielbeheer Nederland

Buys Ballotstraat 4
4207 HT Gorinchem
Tel.: +31 (0)85-9029381
www.brancheorganisatieftn.nl

Scroll naar boven