FTN Update (101) Corona

UPDATE 101

Beste leden,

In vervolg op eerdere berichten, willen wij onderstaande actualiteiten onder uw aandacht brengen.

Nederland is rood gekleurd!

Sinds afgelopen donderdag jl. is Nederland rood gekleurd op de kaart van het European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC). Dit betekent dat andere landen aanvullende maatregelen kunnen treffen voor reizigers uit Nederland. Het kan gaan om een quarantaine of zelfs een inreisverbod! Check de laatste stand van zaken voor u een reis plant of gaat reizen via de website https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen!

Update CoronaCheck-app

 De app kan gebruikt worden voor toegang tot evenementen of activiteiten in Nederland. En voor het reizen binnen de EU, Noorwegen, IJsland, Zwitserland en Liechtenstein. Ondertussen zijn een aantal technische problemen opgelost zoals het ophalen van de juiste vaccinatiedata. Mochten desondanks toch nog de verkeerde gegevens opgehaald worden, dan kan contact opgenomen worden met de helpdesk Data Mutaties van de GGD: 0800 – 5090. Voor overige technische vragen is er de CoronaCheck helpdesk; 0800 – 1421.

Testcapaciteit voor reizigers

De testcapaciteit is ruim voldoende maar wordt desondanks toch verder uitgebreid. Indien u op reis gaat met het vliegtuig en de CoronaCheck-app niet uw testbewijs toont, dan kunt u, mits u de testuitslag wel op de website coronatest.nl ziet, maar na 30 uur nog niet in de check-app, dan kunt u bij de GGD-balie op Schiphol (tussen aankomsthal 3 en 4) een testbewijs op papier krijgen.

Fijne en vooral een gezonde vakantie!

Wij wensen u een hele fijne zomervakantie met veel zon maar vooral een goede gezondheid! De komende drie weken tot 16 augustus is het secretariaat beperkt bereikbaar.

 FTN 24/7 info lijn

Voor nadere info of toelichting kunt u steeds met het secretariaatsbureau contact opnemen via het reguliere telefoonnummer en e-mailadres, dan wel via het e-mail adres peter@menp.nl.

Met vriendelijke groet,

Federatie Textielbeheer Nederland,

Peter Wennekes

Postbus 10
4060 GA Ophemert
Tel.: +31 (0)344 65 04 37

ftn@ftn-nl.com
www.ftn-nl.com

Scroll naar boven