FTN Update (62) Corona

UPDATE 62

Beste leden,

In vervolg op eerdere berichten, willen wij onderstaande actualiteiten onder uw aandacht brengen.

Tweede Kamer: 3 jaar uitstel terugbetaling belasting

De Tweede Kamer heeft dinsdag unaniem ingestemd met de motie van Helma Lodders (VVD) en Steven van Weyenberg (D66) om de terugbetalingstermijn van belastingen te verruimen van 24 naar 36 maanden. Ook werd een van werkgevers om de termijn pas in te laten gaan per 1 juli 2021 via deze motie ingewilligd.

Ook goed voor Belastingdienst

De nieuwe datum is een half jaar later dan gepland stond.  Staatssecretaris Vijlbrief van Financiën heeft aangegeven dat hij de motie gaat uitvoeren. Dat is goed nieuws voor alle ondernemers die uitstel van belasting hebben aangevraagd, maar ook voor de Belastingdienst. Zo’n 200.000 ondernemers krijgen door deze verruiming meer lucht om er weer bovenop te komen. Hierdoor vallen minder bedrijven om en krijgt de fiscus uiteindelijk meer van de uitgestelde belastingen binnen.

Eén lijn voor alle overheden

Werkgevers willen dat, in het licht van de aanscherpingen van de coronamaatregelen dat ook andere overheden kiezen voor een ruime terugbetalingstermijn. Eén lijn voor alle ondernemers is duidelijk helderheid, maar maakt ook de overlevingskansen overall groter.

Nog maatwerk nodig

MKB-Nederland en VNO-NCW hebben de Kamerleden voorgerekend dat een terugbetalingstermijn van krap 2 jaar voor ondernemers betekent dat ze elke maand 37 procent extra belasting moeten afdragen en dat is voor herstellende ondernemers niet op te brengen. Een half jaar extra uitstel helpt ook omdat veel lasten straks omhoog gaan. Maatwerk is nog wel nodig voor cultuur, horeca, kermis en evenementenbranche, aldus de ondernemingsorganisaties.

FTN 24/7 info lijn

Voor nadere info of toelichting kunt u steeds met het secretariaatsbureau contact opnemen via het reguliere telefoonnummer en e-mailadres, dan wel via het e-mail adres peter@menp.nl.

Met vriendelijke groet,

Federatie Textielbeheer Nederland,

Peter Wennekes

Postbus 10
4060 GA Ophemert
Tel.: +31 (0)344 65 04 37
www.ftn-nl.com

Scroll naar boven