FTN Update (75) Corona

UPDATE 75

Beste leden,

In vervolg op eerdere berichten, willen wij onderstaande actualiteiten onder uw aandacht brengen.

Lockdown:  vergaande maatregelen in de pijplijn!

Vanavond zal minister-president Rutte een toespraak houden waarin strenge maatregelen worden afgekondigd die vannacht om middernacht al in zullen gaan. Hoe de maatregelen er precies uit zullen zien is nog niet bekend.

Het kabinet gaat over tot deze drastische maatregelen omdat het aantal besmettingen hard is opgelopen en de druk op de zorg te groot wordt. Het kabinet hoopte op het terugbrengen van het aantal besmettingen half december naar 3600, maar het zijn er nu dagelijks bijna 10.000.

Maatregelen

Naar verluidt gaat bijna alles tot en met 19 januari dicht gaat: van scholen tot niet-essentiële winkels tot musea tot theaters. De maatregelen gaan vannacht om middernacht al in, om een run op winkels morgen te voorkomen. Dit melden journalistieke bronnen in Den Haag aan de NOS. Contactberoepen zoals de kappers en massagesalons moeten ook stoppen, en mensen moeten zo veel mogelijk thuis blijven.

Zowel basisscholen als middelbare scholen moeten vanaf woensdag hun deuren sluiten, en op online onderwijs overstappen. Ook de kinderopvang moet dicht, alleen voor ouders met essentiële beroepen blijven er opvangmogelijkheden.

Het secretariaat heeft afgelopen maanden via de koepels MKB Nederland en VNO-NCW bij het NCT bevestigd gekregen dat de vitale processen, waaronder ook wasserijen/stomerijen worden begrepen, aansluitend zijn op de cruciale beroepsgroepen en voor dezelfde facilitering in aanmerking komen.

Ook tijdens het afgelopen weekend is dit wederom bij  aangekaart bij MKB Nederland en wij volgen de ontwikkelingen op de voet en zal, aan de hand van de besluitvorming. Waar nodig wordt verder actie ondernomen.

Sportscholen moeten ook de deuren sluiten. Medische contactberoepen als tandartsen en fysiotherapeuten kunnen vooralsnog wel doorgaan.

Mensen moeten dus zo veel mogelijk thuis blijven en liever geen bezoek ontvangen. Zowel binnen als buiten mogen maximaal 2 bezoekers komen, met een uitzondering voor Kerst: dan mogen er 3 mensen komen.

Essentiële winkels

Hotels mogen open blijven, maar mogen misschien geen eten meer serveren. Essentiële winkels die open mogen blijven worden waarschijnlijk supermarkten, andere levensmiddelenwinkels, banken en apotheken.

Voorbehoud!

Bovenstaande informatie is gebaseerd op diverse publicaties die (nog) niet definitief bevestigd zijn! Over de exacte inhoud van de maatregelen volgt zo spoedig mogelijk maar uiterlijk morgenochtend een nieuwe update.

FTN 24/7 info lijn

Voor nadere info of toelichting kunt u steeds met het secretariaatsbureau contact opnemen via het reguliere telefoonnummer en e-mailadres, dan wel via het e-mail adres peter@menp.nl.

Met vriendelijke groet,

Federatie Textielbeheer Nederland,

Peter Wennekes

Postbus 10
4060 GA Ophemert
Tel.: +31 (0)344 65 04 37
www.ftn-nl.com

 

Scroll naar boven