FTN Update (76) Corona

UPDATE 76

Beste leden,

In vervolg op eerdere berichten, willen wij onderstaande actualiteiten onder uw aandacht brengen.

 Geen sluiting voor stomerijen!

In zijn toespraak van gisteravond, waarin de minister-president de lockdown voor vijf weken afkondigde, benoemde hij dat stomerijen uitgezonderd zijn en dus open mogen blijven! Daarmee is naar onze oproep via MKB Nederland geluisterd! Bij nadere lezing van de informatie blijkt de uitzondering ook geldt voor wasserijen!

De sector kan daarmee gewoon open blijven en is daarmee benoemd onder de categorie vitale processen die aansluiten op de cruciale beroepsgroepen en komt voor dezelfde facilitering, onder meer met betrekking tot kinderopvang,  in aanmerking.

Hotels open maar zonder restaurant….

Onder de maatregelen, die tot en met 19 januari van kracht blijven, vallen ook de hotels die weliswaar open mogen blijven maar het restaurant gesloten moeten houden en ook geen roomservice aan mogen bieden. Dit is opnieuw een tegenslag. Veel hotels hadden veel reserveringen voor de komende periode, juist ook omdat mensen met onder meer de kerst toch uit huis willen eten. En juist hierom heeft het kabinet dit besluit genomen. Een tegenvaller niet alleen voor de hotels maar zeker ook voor de horecawasserijen.

Aanvraagperiode NOW3.1 verlengd!

De nieuwe lockdown is reden voor de overheid om de aanvraagperiode voor NOW3.1 opnieuw open stellen. Van dinsdag 15 december tot en met 27 december kunnen bedrijven (alsnog) de NOW3.1 aanvragen.

TVL

Of de TVL-regeling nog aangepast wordt naar aanleiding van de nieuwe maatregelen, is nog niet bekend. Het subsidiepercentage werd al aangepast en bedraagt, afhankelijk van het omzetdervingspercentage, tussen de 50 en 70%.  Dit geldt voor het vierde kwartaal van 2020 en het eerste kwartaal van 2021. De verbreding van de SBI-codes voor de TVL blijft ook in het eerste kwartaal van 2021. Dat betekent dat ook bijvoorbeeld toeleveranciers van restaurants in aanmerking komen voor de TVL.

De aanvraagperiodes voor TVL zijn:

  • Kwartaal 4 2020: 1 oktober tot en met 31 december 2020. TVL is vanaf 25 november  2020 12:00 uur aan te vragen tot en met 29 januari 2021 17:00 uur.
  • Kwartaal 1 2021:  1 januari t/m 31 maart 2021. Gaat naar verwachting in februari 2021 open.
  • Kwartaal 2 2021: 1 april t/m 30 juni 2021

 Overzicht maatregelen

Via onderstaande links kunt u op rijksoverheid.nl nadere informatie vinden:

 Uitzonderingen lockdown

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/ondernemers-en-bedrijven/winkeliers/uitgezonderde-winkels-tijdens-lockdown

 Verlengde aanvraagperiode NOW3.1

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-financiele-regelingen/overzicht-financiele-regelingen/now

 TVL

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-financiele-regelingen/overzicht-financiele-regelingen/tvl/tegemoetkoming-vaste-lasten-mkb-tvl-na-1-oktober-2020

 FTN 24/7 info lijn

Voor nadere info of toelichting kunt u steeds met het secretariaatsbureau contact opnemen via het reguliere telefoonnummer en e-mailadres, dan wel via het e-mail adres peter@menp.nl.

Met vriendelijke groet,

Federatie Textielbeheer Nederland,

Peter Wennekes

Postbus 10
4060 GA Ophemert
Tel.: +31 (0)344 65 04 37
www.ftn-nl.com

 

Scroll naar boven