FTN Update (93) Corona

UPDATE 93

Beste leden,

In vervolg op eerdere berichten, willen wij onderstaande actualiteiten onder uw aandacht brengen.

Opnieuw verruiming: geen pauzeknop

Vanwege de gunstigere ontwikkelingen met betrekking tot de besmettingen en ziekenhuisopnames, kan de tweede stap in het openingsplan definitief op 19 mei wordt gezet. De pauzeknop wordt niet ingedrukt door het kabinet!

Kort overzicht van wat – onder voorwaarden – weer kan en open mag:

 • Binnen sporten
  Binnensportlocaties, zoals sportscholen en zwembaden .
 • Buiten sporten in groepen
  Buiten sporten in groepsverband
 • Recreatie buiten
  Attractieparken, natuurparken, dierentuinen en kinderboerderijen, spellocaties buiten zoals minigolf, klimbossen en buitenspeeltuinen
 • Kunst- en cultuurbeoefening binnen
  Locaties voor kunst- en cultuurbeoefening binnen (muziekles, dansles en toneelles)  kan volgen
 • Kunst en cultuur buiten
  Buitenlocaties voor podiumkunsten en filmvertoningen, openluchttheaters, openluchtmusea, beeldentuinen en openluchtmonumenten
 • Verhuurlocaties open
  Verhuurlocaties voor recreatieve activiteiten (boten, kano’s en fietsen)
 • Terrassen langer open
  Buitenterrassen en terrassen bij sportlocaties mogen open van 06.00 tot 20.00 uur
 • Contactberoepen
  Alle contactberoepen zijn toegestaan

 Steunpakket handhaven tot einde jaar

Werkgeversorganisaties zijn blij met de verruimingen maar dringen aan op verlenging van de steunmaatregelen tot het einde van dit jaar. Daarnaast moet iedereen aanspraak kunnen maken op de regelingen. Belangrijk punt is dat terugbetalingen gespreid moeten worden over een periode van bij voorkeur tien jaar. De koepels pleiten hiervoor, ook al zijn er tegengeluiden van bijvoorbeeld het CPB, omdat zeker ook wereldwijd nog niet iedereen gevaccineerd is en de onzekerheid omtrent de verspreiding van het virus blijft bestaand. Bedrijven hebben hoge schulden en geen ruimte om te investeren. Verlenging van de steunmaatregelen in combinatie met een ruime terugbetalingsregeling geeft ondernemers rust en zekerheid.

Uitstel belastingbetaling aanvragen

Voor verschillende belasting kunnen bedrijven, die door de coronacrisis geraakt zijn, tot en met 30 juni a.s. bijzonder uitstel van betaling aanvragen voor verschillende belastingen. Ook als u al uitstel heeft gekregen dan kunt u tot met 30 juni a.s. verlenging aanvragen. Het bijzonder uitstel van betaling loopt tot en met 30 juni 2021.

U kunt bijzonder uitstel van betaling aanvragen voor alle aanslagen: inkomstenbelasting, Zorgverzekeringswet, vennootschapsbelasting, loonheffingen en omzetbelasting (btw), assurantiebelasting, kansspelbelasting, verhuurderheffing, milieubelastingen (opslag duurzame energie, energiebelasting, kolenbelasting, afvalstoffenbelasting, belasting op leidingwater), binnenlandse accijnzen (bier, wijn, tussenproducten, overige alcoholhoudende producten, minerale oliën en tabaksproducten) en verbruiksbelasting van alcoholvrije dranken.

FTN 24/7 info lijn

Voor nadere info of toelichting kunt u steeds met het secretariaatsbureau contact opnemen via het reguliere telefoonnummer en e-mailadres, dan wel via het e-mail adres peter@menp.nl.

Met vriendelijke groet,

Federatie Textielbeheer Nederland,

Peter Wennekes

Scroll naar boven