FTN Update (97) Corona

UPDATE 97

Beste leden,

In vervolg op eerdere berichten, willen wij onderstaande actualiteiten onder uw aandacht brengen.

Vakantie, quarantaine en testen

De vakantieperiode breekt aan. Met de versoepelingen lijkt weer veel mogelijk. Maar sommige basisregels blijven gehandhaafd, zoals de quarantaineregels. Wat is van toepassing? En hoe zit het met verlof van werknemers?

Quarantaineregels

  • Sinds  1 juni 2021 is thuisquarantaine (thuisblijven) verplicht voor mensen die na een verblijf in bepaalde landen (terug) naar Nederland reizen. Dit zijn gebieden met een zeer hoog coronarisico. De quarantaineplicht geldt ook als mensen gevaccineerd zijn!
  • Na aankomst in Nederland geldt 10 dagen quarantaine (thuisblijven). De quarantaine stopt op dag 5 als een test negatief is.
  • De quarantaineplicht geldt voor alle vormen van vervoer waarmee mensen naar Nederland (terug-)reizen.

 Quarantaine, verlof en doorbetaling

  • Als medewerkers die in quarantaine zijn, thuis door kunnen werken (en dat ook doen), dan hebben zij recht op loon.
  • Echter, als thuiswerken niet mogelijk is, dan ook hebben medewerkers recht op loon voor de afgesproken uren uit en de duur van uw arbeidsovereenkomst.
  • Er bestaat géén recht op doorbetaling als medewerkers er voor kiezen om naar het buitenland te reizen, na terugkomst in quarantaine moeten en niet thuis kunnen werken. 

FTN 24/7 info lijn

Voor nadere info of toelichting kunt u steeds met het secretariaatsbureau contact opnemen via het reguliere telefoonnummer en e-mailadres, dan wel via het e-mail adres peter@menp.nl.

Met vriendelijke groet,

Federatie Textielbeheer Nederland,

Peter Wennekes

Postbus 10
4060 GA Ophemert
Tel.: +31 (0)344 65 04 37

ftn@ftn-nl.com
www.ftn-nl.com

Scroll naar boven