EU strategie voor duurzaam textiel gepresenteerd

De Europese Commissie heeft op 30 maart een pakket Europese Green Deal-voorstellen gepresenteerd om van duurzame producten de norm in de EU te maken, circulaire bedrijfsmodellen te stimuleren en consumenten in staat te stellen de groene transitie te maken. Zoals aangekondigd in het actieplan voor de circulaire economie, stelt de Commissie nieuwe regels voor om bijna alle fysieke goederen op de EU-markt milieuvriendelijker, meer circulair en energiezuiniger te maken gedurende hun hele levenscyclus, van de ontwerpfase tot het dagelijks gebruik, en levenseinde.

De Europese Commissie presenteerde op 30 maart 2022 daarnaar ook haar nieuwe strategie om textiel duurzamer, beter herstelbaar, herbruikbaar en recyclable te maken en daarnaast fast fashion, textielafval en de vernietiging van onverkocht textiel aan te pakken en er voor te zorgen dat de productie van textiel plaatsvindt onder goede sociale condities.

Tenslotte bevat het pakket een voorstel voor nieuwe regels om consumenten meer macht te geven in de groene transitie, zodat consumenten beter geïnformeerd zijn over de ecologische duurzaamheid van producten en beter beschermd zijn tegen greenwashing.

Scroll naar boven