Was- en strijkservice Epe biedt uitkomst voor velen!

Eerder berichtten we al dat de Eper Stoom- en Wasserij op 1 oktober, in samenwerking met Stichting Koppel en de gemeente Epe, een unieke was- en strijkservice in de gemeente Epe is gestart. De dienstverlening is tot stand gekomen om een vermindering van de huishoudelijke hulp bij een groep WMO-huishoudens op te kunnen vangen en is tegelijkertijd ontwikkeld om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt perspectief te geven op werk. Na 2,5 maand is het tijd voor een korte evaluatie.

De was- en strijkservice biedt verschillende abonnementen: van jaarabonnementen voor langdurige hulp tot maandabonnementen voor tijdelijke uitval. Mensen met een WMO-indicatie krijgen korting op de service. Medewerkers van de was- en strijkservice komen het wasgoed ophalen en brengen het twee dagen later gewassen en gestreken weer terug bij de klant. Voor veel mensen is dit een uitkomst.

De uitvoering van de Was&Strijk wordt op dit moment gedaan door acht enthousiaste vrijwilligers. Een aantal van hen hoopt door het opdoen van kennis en ervaring door te stromen naar een betaalde baan.

Na een paar maanden kan men spreken van een geslaagd initiatief waarbij het mes aan twee kanten snijdt: enthousiaste, gemotiveerde werknemers én tevreden klanten. Op donderdag 28 januari 2016 wordt het pand aan de Hoofdstraat 27 officieel geopend.

Scroll naar boven