Zorgzame bedrijfskleding voor verplegend personeel

Voor verplegend personeel is er een voorbeeldcollectie van ondersteunende en duurzame kleding gepresenteerd tijdens het Congres Gezonde Zorg in Rotterdam. De kledinglijn is uniek in de wereld.Uniek is ook het samenwerkingsverband dat deze duurzame collectie mogelijk heeft gemaakt. Het gelegenheidscollectief bestaat uit Alcon Advies, BrabantZorg, by-wire.net, Dutch Spirit, JJH Textiles, Newasco, Radboud UMC, UMC Groningen, UMC Utrecht en Van Puijenbroek Textiel. Deze partijen willen met Zorgzame bedrijfskleding een nieuwe standaard zetten in duurzame én functionele zorgkleding. 

De collectie bestaat uit boven- én onderkleding. Bij de ontwikkeling van de collectie wilden de textielexperts laten zien dat zorgkleding comfortabeler, duurzamer en gezonder kan zijn. De kleding geeft zorgmedewerkers ondersteuning in knieën en rug en is voorzien van een antibacteriële coating. 

De productie is daarnaast ook zo milieuvriendelijk mogelijk. De kledingstukken worden geproduceerd in fabrieken in Tunesië en Bangladesh die de arbeiders een eerlijk loon en een veilige werkplek aanbieden.

Scroll naar boven