Dibella eerste Fairtrade Cotton Program partner van Max Havelaar

Dibella breidt haar huidige Fairtrade licentie uit met toetreding tot het Fairtrade Cotton Program.Dibella voert op dit moment een assortiment van artikelen van Fairtrade gecertificeerd katoen. Het Fairtrade Cotton Program partnerschap tussen Max Havelaar en Dibella is een weerspiegeling van hun voornemen om in de toekomst steeds meer Fairtrade gecertificeerd katoen in te kopen.

Fairtrade Cotton Program
Bij het Fairtrade Cotton Program wordt gekeken naar de totale inkoop van katoen door een bedrijf. Het programma biedt Dibella de mogelijkheid om meer Fairtrade katoen in hun totale productie te gebruiken, in plaats van het produceren van een specifiek Fairtrade gecertificeerd eindproduct.

Een van de voordelen is dat het gecertificeerde katoen in de fabriek niet gescheiden hoeft te worden van conventioneel katoen, waardoor bedrijven meer flexibiliteit hebben om op te schalen. Dit betekent dat katoenboeren in ontwikkelingslanden meer mogelijkheden krijgen om hun katoen af te zetten en daarmee hun leefomstandigheden te verbeteren.

Over Dibella
Dibella is producent van textiel voor professioneel gebruik in de gastronomie, het hotelwezen en de gezondheidszorg in Europa.

Scroll naar boven