Elis werkt samen met KAYA&KATO voor hoge MVO-normen

Textieldienstverlener Elis is onlangs een samenwerking aangegaan met KAYA&KATO – een fabrikant van duurzaam textiel voor hotels en restaurants waarvan wordt beweerd dat ze klimaatneutrale producten aanbiedt, met hoge duurzaamheidsnormen, waaronder blockchaintechnologie en eerlijke productieomstandigheden.

Met deze samenwerking wil het bedrijf zijn hoge MVO-normen onderstrepen. Volgens een persbericht biedt het textielservicebedrijf zijn klanten nu nieuwe textieloplossingen aan op basis van eerlijke, duurzame en transparante productie in de hele keten. Het eerste gezamenlijke project wordt de Dorint Hotel Group. Vanaf de zomer van 2022 zullen 33 hotels in Duitsland met in totaal 6.000 kamers fasegewijs door Elis worden voorzien van duurzaam en klimaatneutraal textiel.

In samenwerking met technologiebedrijf IBM heeft de textielfabrikant ’s werelds eerste blockchain-applicatie voor de textielindustrie ontwikkeld, waardoor een 100 procent transparante keten mogelijk wordt. Productie in Europa staat ook garant voor korte transportroutes, een lage CO2-uitstoot en eerlijke arbeidsomstandigheden. Elis biedt ook de KAYA&KATO “Clean Ocean”-collectie aan – Plastic afval uit zee wordt gerecycled en verwerkt tot polyestergaren voor de nieuwe gemengde stof gemaakt van biologisch katoen en gerecycled polyester. Een klein schortje bevat bijvoorbeeld zes PET-flessen.

Scroll naar boven