Masterclass Hygiene Horeca textielverzorging

Meld u aan en noteer woensdag 1 juni a.s. in uw agenda

Op woensdag 1 juni a.s. wordt de Masterclasses Hygiene voor textielverzorging horeca gehouden. Deze online-bijeenkomst vindt plaats tussen 16.00 en 18.00 uur. Deze Masterclass is er één van een serie van drie die in mei en juni plaatsvinden. Binnen deze Masterclasses komen alle aspecten van professionele textielverzorging in relatie tot hygiene aan de orde. Niet alleen als het gaat om het leveren van hygienisch schoon textiel maar ook de bescherming van personeel. Ook voor professionele textielreinigers, de “stomerijen”, worden deze onderwerpen steeds belangrijker omdat zij zich meer en meer gaan richten op genoemde segmenten waarbinnen andere, zwaardere eisen gesteld worden. Maar ook verschuivingen binnen het particuliere segment vragen om een andere benadering. Denk aan verhuurconcepten maar ook de verkoop en het hergebruik van tweedehands kleding.

Veel meer aandacht voor hygiene
Binnen voedselbereidende bedrijven en natuurlijk de gezondheidszorg, is hygiene al langer een centraal onderwerp. Maar ook binnen de horeca wordt hygiene steeds belangrijker. Gasten moeten er van op aan kunnen dat zij zonder zorgen het linnengoed kunnen gebruiken. Maar net als voor industrie “food” geldt ook hier dat voedselveiligheid van levensbelang is. Keukentextiel maar ook werkkleding moeten “hygienisch schoon” zijn.

Veel risico’s blijven echter onopgemerkt. Zoals het op lager temperaturen wassen zonder gebruik te maken van desinfectanten waardoor, zeker als het om werkkleding gaat, er een risico voor kruisbesmetting is.

Stap voor stap naar beheersing van de risico’s
Niet alleen het juiste was-/reinigingsproces is belangrijk om “hygiene” te borgen. Ook persoonlijke hygiene is erg belangrijk evenals een schone werkomgeving. Via de Masterclasses informeert Simon Hemmes u over een systematische aanpak om deze verborgen valkuilen te vinden. Eindgebruikers en medewerkers worden volgens deze aanpak afdoende beschermd tegen besmetting met micro- organismen en andere gezondheidsrisico’s. Uitgelegd wordt hoe deze aanpak toe te passen is binnen de professionele textielverzorging.

Officieel certificaat
De Masterclasses worden online gegeven. Iedere sessie wordt afgesloten met een examen dat bij succesvolle afronding leidt tot een officieel certificaat. De bijeenkomsten worden opgenomen en via WOPCOM voor alle deelnemers beschikbaar gesteld. De Masterclasses zijn Engelstalig. Bij voldoende belangstelling kan de workshop ook in het Nederlands worden gegeven.

Programma
De eerste Masterclass richt zich op hygiëne in PTC voor de gezondheidszorg. Deze staat gepland op woensdag 18 mei van 16.00 – 18.00 uur (CET). De bijeenkomst wordt opgenomen en via WOPCOM voor alle deelnemers beschikbaar gesteld.

Op woensdag 1 juni (16.00 -18.00 uur) staat de Masterclass Hygiëne PTC voor Hospitality/Horeca gepland. Op woensdag 15 juni (16.00 -18.00 uur) voor de Industrie.

De kosten voor deze webinars zijn € 125,- (inclusief certificaat) per webinar. Inschrijving kan via tct@tct-nl.nl.

Scroll naar boven