Persoonswas Synergy Health met chip

Door wijzigingen in wet- en regelgeving in de zorgsector wordt er steeds meer verwacht van cliënten die in een instelling verblijven. Synergy Health ontzorgt de cliënten bij de reiniging van persoonswas en met het concept ‘maatwerk in persWasserij Synergy Health start in haar vestiging te Gemert met een identificatiechip voor de persoonswas. De chip in de kleding zal ervoor zorgen dat het wasgoed terecht komt bij de juiste cliënt, op de afgesproken tijd en conform de specifieke eisen. De chip is een klein en flexibel merkje met daarin een UHF (Ultra High Frequency)-chip. Door middel van radiogolven kan informatie op de chip worden gelezen en toegevoegd. Kledingstukken kunnen zo in grote aantallen in waszakken en containers worden gescand en geïdentificeerd.

De privacy van de cliënt wordt te allen tijden gewaarborgd, de informatie op de SI-tag kan niet worden uitgelezen door derden en de tag bevat geen persoonlijke of andere informatie van de cliënt. Daarnaast is er een uitgebreide test rondom het draagcomfort gehouden en deze is positief afgerond.

Synergy Health is de eerste wasserij die de tag-technologie op deze schaal toepast bij de persoonswas. Daarnaast heeft Synergy Health een app ontwikkeld, waardoor direct belangrijke informatie over het kledingstuk kan worden opgevraagd. Tevens wordt het kledingstuk gevolgd vanaf het moment van het ophalen van de vuile was tot en met het terugbrengen van de schone was.

Scroll naar boven