Geslaagde informatiedag ‘Professioneel Natreinigen’ bij Vitesse Textielreinigers

Op zaterdag 27 februari 2016 verzamelden zo’n 15 textielreinigers zich in het hoge noorden bij Vitesse Textielreinigers voor een informatieve dag over professioneel Wetcleaning mede georganiseerd door BÜFA-Care (het nieuwe Vivochem). Het zal u niet ontgaan zijn dat door middel van professioneel natreinigen vandaag de dag bijna alle soorten textiel kunnen worden gereinigd. Op deze mooie zaterdag vertelde Jürgen Wasshausen van BÜFA uitgebreid over de toepassing van deze reinigingsmethodiek inclusief diverse live demonstraties in de machines van Vitesse.

Het ochtendprogramma zat vol met de basisuitleg over professionele wetcleaning en diverse inhoudelijke discussies met de deelnemers. In de middag werd de groep meegenomen door het bedrijf. Wasshausen demonstreerde ter plekke hoe een batch met verschillende artikelen moest worden voorbehandeld en gereinigd. Hierbij hadden de deelnemers diverse artikelen meegenomen waarvan ze zelf benieuwd waren hoe deze behandeld konden worden. Terwijl de was rustig werd gedraaid nam Wim Dijkstra, eigenaar van Vitesse Textielreiniging, de groep mee voor een rondleiding door zijn bedrijf. Naast een stukje indrukwekkende geschiedenis met gezonde groei in het bedrijf vertelde Wim over de manier waarop Vitesse de markt benaderd.

Op zoek naar (nieuwe) markten
Wat duidelijk naar voren kwam in de groepsdiscussie is de ontwikkeling waarbij ondernemers uit de branche steeds meer naar buiten zullen moeten om (nieuwe) markt te vinden. Eenieder beaamde dat de gouden tijd van simpele toonbank omzet (consument die zijn kostuum wekelijks komt brengen) op zijn eind raakt. Waar wordt textiel nog meer gebruikt? Voor wie is de reiniging en het onderhoud een last die uit handen genomen kan worden?

Scroll naar boven