FTN neemt deel aan Platform Commerciële Dienstverlening

Binnen het werkgeversoverleg VNO-NCW en MKB Nederland neemt FTN dit jaar deel aan het platform Platform Commerciële Dienstverlening. Dit platform bestaat uit branches met een aantal vergelijkbare kenmerken. Het gaat om Schoonmakend Nederland, de Veiligheidsbranche, Erkende Verhuizers en Veneca (de Nederlandse cateraars). Door samen op te trekken kunnen de brancheorganisaties in de belangenbehartiging een sterkere positie innemen. In overleg worden gezamenlijke lobby-onderwerpen bepaald. De verwachting is dat FTN door deelname beter in staat is de belangenbehartiging vorm te geven.

Deze week vond een eerste gezamenlijk overleg plaats. Er werden verschillende thema’s besproken. Dit waren onder andere de krapte op de arbeidsmarkt en verzuim, coronamaatregelen bij toekomstige virusuitbraken (denk aan loslaten van quarantaineregels en overheidsregels om werknemers minder te kunnen laten werken) en regelgeving rond discriminerende verzoeken aan uitzendbureaus. Daarnaast werd een imago-campagne besproken ter promotie van ambachtswerk.

Onderwerpen die de textielverzorgingsbranche zeker aangaan en waar via verschillende commissies en besturen opvolging aan kan worden gegeven.

Scroll naar boven